Uncategorized

Eurovision 2020 – Θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από τον διαγωνισμό ως συμμετέχων λόγω ομοφυλοφιλίας στο πρόγραμμα;

Η Ουγγαρία είναι απίθανο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2020 το επόμενο έτος. Σύμφωνα με εικασίες, οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση επειδή ο ανταγωνισμός έγινε «πολύ ομοφυλόφιλος» για τους δεξιούς εξτρεμιστικούς κυβερνητικούς κυβερνήτες και επικεφαλής των δημόσιων μέσων ενημέρωσης της χώρας. Αν και δεν έχει δοθεί επίσημος λόγος για την απόσυρση, η απόσυρση οφείλεται στην αύξηση της ομοφοβικής ρητορικής στην Ουγγαρία. Εκεί ο Πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, αντιτίθεται στη μετανάστευση και καλεί έναν "Οικογένεια πρώτα" -Η πολιτική στη ζωή. Αυτό στοχεύει στην υποστήριξη των παραδοσιακών οικογενειών και στην προώθηση του ποσοστού γεννήσεων.

Παραίτηση από τη Eurovision 2020

Victor Orban σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη

Τα τελευταία χρόνια, ο ουγγρικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός MTVA διοργάνωσε το δικό του διαγωνισμό τραγουδιού. Ο νικητής εκπροσώπησε την Ουγγαρία στη Eurovision (ESC). Ωστόσο, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο επερχόμενος διαγωνισμός δεν θα χρησιμεύσει ως απόφαση. Αντ ‘αυτού, η παράσταση θα επικεντρωθεί περισσότερο στο ουγγρικό χιτ της χρονιάς.

Η ανακοίνωση έγινε ως σημάδι ότι η Ουγγαρία είναι πιθανό να αποχωρήσει από τη Eurovision 2020. Αυτή η απόφαση σχεδόν επιβεβαιώθηκε με τη δημοσίευση του καταλόγου των ανταγωνιστικών χωρών την περασμένη εβδομάδα. «Δεν εξεπλάγην. Προέρχεται από την οργανωτική κουλτούρα του MTVA », είπε η πηγή στην εφημερίδα. Πρόσθεσε ότι δεν συνιστάται η θετική αναφορά για τα δικαιώματα εντός του οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος του Orbán, Zoltán Kovács, περιέγραψε την ιστορία του index.hu στο Twitter ως «ψεύτικες ειδήσεις», αλλά δεν έδωσε κανένα άλλο λόγο για τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Guardian, το MTVA είπε: “Αντί να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, θα υποστηρίξουμε άμεσα τις πολύτιμες παραγωγές που δημιουργήθηκαν από τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής.” Τα προηγούμενα χρόνια, ο νικητής μιας τέτοιας σειράς ήταν "Το τραγούδι" ESC της Ουγγαρίας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και φέτος, αλλά το βραβείο θα είναι μια ευκαιρία να εμφανιστεί σε διάφορα τοπικά μέσα και φεστιβάλ.

Κανένα σχόλιο από τον τηλεοπτικό σταθμό MTVA

παράσταση τραγουδιστές ομάδα Eurovision 2020 συμμετοχή

Ο Ορμπάν, ωστόσο, έμεινε μακριά από την ομοφοβική ρητορική. Ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο γάμος είναι δυνατός μόνο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Αλλά τους τελευταίους μήνες η ομοφοβία έχει αυξηθεί στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού.

Ένας βουλευτής Orbán Fidesz ζήτησε μποϊκοτάζ της Coca Cola αφού η μάρκα ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια με φωτογραφίες ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Ο Λάσλο Κάβερ, εκπρόσωπος του ουγγρικού κοινοβουλίου, συνέκρινε επίσης τους υπέρμαχους της ισότητας και της υιοθεσίας με παιδόφιλους.

Ο Κάβερ αντιπαραθέτει εκείνους που ήθελαν δικαιώματα υιοθεσίας ομοφυλοφίλων με έναν υποτιθέμενο «κανονικό ομοφυλόφιλο» που κατανοούσε την χαμηλότερη θέση του στον κόσμο. Βουλευτής της αντιπολίτευσης ρώτησε έναν υπουργό της κυβέρνησης ποιος ήταν ο λόγος της απόσυρσης της Eurovision 2020. Του είπαν ότι ήταν μια δημόσια απόφαση των μέσων ενημέρωσης, την οποία η κυβέρνηση δεν είχε έλεγχο. Ωστόσο, τηλεοπτικά προγράμματα κοντά στην κυβέρνηση έχουν κάνει ρητά τη σύνδεση.

conchita wurst ως νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της eurovision

"Χαιρετίζω την απόφαση, επίσης από ψυχολογική άποψη, ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στον ομοφυλοφιλικό στολίσκο στον οποίο έχει μειωθεί αυτός ο διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού", είπε ο András Bencsik, συντάκτης ενός κρατικού περιοδικού και τακτικός σχολιαστής της τηλεόρασης. "Πολλοί νέοι πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι για τους κάτω των 18 ετών, αλλά σε αυτή την εκδήλωση η καταστροφή του δημόσιου γούστου γίνεται με κραυγαλείς τραβεστίδες και γενειοφόρες γυναίκες."

Το σκάνδαλο θυμίζει την αντίθεση στην ESC στη Ρωσία. Εκεί ένας ομοφοβικός βουλευτής ζήτησε να παραιτηθεί η χώρα το 2014. Είπε ότι η παρουσία θα είναι "θα ερχόταν σε αντίθεση με την πορεία της πολιτιστικής και ηθικής ανανέωσης που βρίσκεται σήμερα στη Ρωσία". Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, η οποία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, δήλωσε: «Δεν είναι ασυνήθιστο τα μέλη της EBU να κάνουν διαλείμματα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision". Τόνισε επίσης ότι η Ουγγαρία απουσίαζε σε προηγούμενες περιπτώσεις. Ωστόσο, η χώρα διαγωνίζεται κάθε χρόνο από το 2011.

συμμετέχοντες από την Ισλανδία περιμένουν την απόφαση στη Eurovision με έγχρωμη σημαία