Uncategorized

Οι μοναχικοί άνθρωποι παίρνουν διπλάσια αναρρωτική άδεια

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι μοναχικοί άνθρωποι λαμβάνουν 50 τοις εκατό περισσότερες ημέρες ασθενείας ετησίως από άλλους. Περισσότεροι από ένας στους τρεις εργαζόμενους δηλώνουν ότι αισθάνονται ένα γενικό αίσθημα κενού ή χωρισμού από τους συναδέλφους στη δουλειά. Τα αποτελέσματα δείχνουν αύξηση 7 τοις εκατό σε σχέση με τα δεδομένα του 2018. Η μοναξιά εκτείνεται επίσης σε όλους τους χώρους εργασίας.

Μοναχικοί άνθρωποι στο χώρο εργασίας

γυναίκα που κάθεται μόνη στο γραφείο στο γραφείο δίπλα στους συναδέλφους

Το 39% των εργαζομένων αισθάνεται την ανάγκη να κρύψει τον πραγματικό του εαυτό όταν πηγαίνει στη δουλειά. Η μοναξιά είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που όλοι βιώνουμε κατά καιρούς στη ζωή μας. Ωστόσο, αυτή είναι μια αρνητική γενική κατάσταση. Μπαίνουμε σε αυτά όταν η επιθυμία μας να συνδεθούμε ή να είμαστε με άλλους δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των συνανθρώπων μας και τις συνδέσεις που έχουμε. Έτσι ισχυρίζεται ο Νταγκ Νεμέτσεκ, ανώτερος σύμβουλος ψυχολογίας σε ασφαλιστική εταιρεία.

Αυτός και οι συνάδελφοί του ήθελαν να καταλάβουν πώς ο σύγχρονος χώρος εργασίας επηρεάζει το αίσθημα της σχέσης μεταξύ των εργαζομένων. Η επίδραση της μοναξιάς στην εργασιακή ικανότητα ήταν επίσης ο στόχος της μελέτης. Ωστόσο, η έρευνά του δεν εξηγεί την αιτία αυτού. Ωστόσο, αυτό δείχνει ότι η αίσθηση της μοναξιάς μας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθανόμαστε για τη δική μας σωματική υγεία.

άνδρας με φορητό υπολογιστή που περιμένει στο αεροδρόμιο

«Ένα από τα πράγματα που πραγματικά θέλαμε να κάνουμε είναι να τονίσουμε το γεγονός ότι η μοναξιά βρίσκεται σε σημαντικά υψηλό επίπεδο σε όλους τους ενήλικες και σε εμάς που πηγαίνουμε στη δουλειά. Περνάμε τις περισσότερες ξύπνιες ώρες στη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, περνάμε κατά μέσο όρο 90.000 ώρες στη δουλειά », είπε.

Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα άτομα σε διευθυντικές θέσεις αισθάνονται ότι δεν εργάζονται οι ίδιοι, ενώ τα άτομα σε αρχικές θέσεις αισθάνονται ανασφαλή. Ένας στους δέκα υπαλλήλους λέει ότι δεν αλληλεπιδρά ποτέ με ανθρώπους μέσω προσωπικών συνομιλιών ή συναντήσεων στη δουλειά. Το 61% των ερωτηθέντων λαμβάνουν λιγότερο από μία ώρα έως 2 ώρες προσωπικής αλληλεπίδρασης την ημέρα.

Επιδράσεις της μοναξιάς στην εργασία

μοναχικοί άνθρωποι που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους στη δουλειά

Ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν επηρεάζει τη μοναξιά. Ούτε αυτό είναι ένας κινητήριος παράγοντας πίσω από την αίσθηση ενός ατόμου να είναι μόνος, απομονωμένος ή παρεξηγημένος. Πολλά από τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ισορροπία στη ζωή τους. Παρά τη φύση της επιχείρησης, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενήμεροι και επικεντρωμένοι στη δημιουργία ευκαιριών κοινωνικοποίησης. Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι μοναχικοί άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά στο χώρο εργασίας από τους άλλους υπαλλήλους, οπότε μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να γίνουν παραγωγικοί και υγιείς εργαζόμενοι.

Ο επιχειρηματίας κοιτάζει έξω από το παράθυρο στην αίθουσα συσκέψεων

«Όλοι επωφελούμαστε από το να είμαστε μόνοι. Βοηθάει να ξεφύγουμε και να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ακούσουμε μουσική και να έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από όλο το άγχος που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά, στο σπίτι και αλλού. Μπορείτε να είστε μόνοι σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο στη δουλειά ή ακόμα και στο σπίτι με την οικογένεια." Σύμφωνα με την μελέτη, Οπότε το παν είναι να βρεις τη σωστή ισορροπία.