Uncategorized

Πώς αναπτύσσονται τα πρησμένα πόδια, ποιες είναι οι αιτίες και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

Τα πρησμένα πόδια δεν είναι ένα ασυνήθιστο πρόβλημα υγείας. Αν και είναι άβολα, είναι συνήθως ακίνδυνα και μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες και να εμφανίζονται υπό διαφορετικές συνθήκες. Σήμερα θέλουμε να απαριθμήσουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για αυτό και να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Πρησμένα πόδια – αιτία

Τα πρησμένα πόδια προκαλούνται από αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία

Οι αιτίες του πρησμένου ποδιού μπορεί να είναι διαφορετικών χαρακτήρων. Συγκεκριμένα, τα πρησμένα πόδια εμφανίζονται το καλοκαίρι πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν πρήξιμο χεριών και ποδιών μπορεί επίσης να είναι οι ακόλουθοι:

 • ορισμένα φάρμακα
 • Διακυμάνσεις ορμονών
 • Συγκοπή
 • Νεφρική Νόσος
 • Υποθυρεοειδισμός
 • πολύ αλμυρό φαγητό

Οι ιατρικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στους αστραγάλους, τα πόδια ή τα πόδια

Ανεξάρτητα από το ποια από αυτά είναι η αιτία των πρησμένων χεριών και ποδιών, το ίδιο συμβαίνει πάντα στο σώμα – το νερό συλλέγεται στα πόδια, τα πόδια και / ή τα χέρια και, πιο συγκεκριμένα, στον συνδετικό ιστό ως εξής: Η πίεση στο το αίμα και / ή τα λεμφικά αγγεία γίνονται ισχυρά, γι ‘αυτό αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το νερό. Ωστόσο, η ίδια πίεση εμποδίζει επίσης αυτό το νερό που έχει διαρρεύσει να ξαναρρεύσει. Ταυτόχρονα, τα νεφρά προσπαθούν να αντισταθμίσουν την έλλειψη νερού στα αγγεία συγκρατώντας υγρό.

Οι μακρινές πτήσεις και τα ταξίδια με αυτοκίνητο αυξάνουν τον κίνδυνο πρήξιμο των ποδιών

Τα πρησμένα πόδια και τα χέρια είναι επικίνδυνα?

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να εμφανιστεί οίδημα μακροπρόθεσμα. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σκόπιμο να κάνετε κάτι για το νερό στα πόδια ή ενάντια στα πρησμένα πόδια. Ανάλογα με την αιτία, διαφορετικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στο πρήξιμο των ποδιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα καθορίσει τον ακριβή λόγο και θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Χοντρά, πρησμένα πόδια στη ζέστη

Τα πρησμένα πόδια από τη ζέστη του καλοκαιριού προκαλούνται από διασταλμένες φλέβες

Τα πρησμένα πόδια και οι αστράγαλοι δεν είναι ασυνήθιστα στις ζέστες του καλοκαιριού. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το σώμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως το επιπλέον άγχος. Η δουλειά του είναι να απαλλαγεί από την υπερβολική θερμότητα. Για να γίνει αυτό, οι φλέβες διευρύνονται, αυξάνοντας την παροχή αίματος. Ωστόσο, εάν οι φλέβες αποτύχουν να αντλήσουν πλήρως το αυξημένο αίμα πίσω στην καρδιά (φλεβική ανεπάρκεια ή αδυναμία), το νερό συλλέγεται στα πόδια, τα πόδια και τους αστραγάλους.

Το καλοκαίρι δεν είναι ασυνήθιστο να πρήζονται τα πόδια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Νερό που προκαλείται από τη θερμότητα στα πόδια – τι να κάνετε?

Πίνετε πολύ νερό, γιατί τότε το υγρό μπορεί να ρέει πίσω καλύτερα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην ποσότητα αλατιού που καταναλώνετε, γιατί πολύ αλάτι σας διψάει και κάνει το σώμα να συγκρατεί περισσότερα υγρά. Σε αυτή την περίπτωση, το να πίνετε πολύ ως αποτέλεσμα δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε άφθονη άσκηση. Οι μύες στις γάμπες υποστηρίζουν την κυκλοφορία του αίματος και επομένως ονομάζονται επίσης αντλίες μόσχων.

Κατα την εγκυμοσύνη

Η κατακράτηση νερού είναι ένα τυπικό πρόβλημα εγκυμοσύνης και σπάνια προκαλεί ανησυχία

Οι ορμονικές διακυμάνσεις είναι συνήθως η αιτία του πρηξίματος των ποδιών και των αστραγάλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων γίνονται πιο λεπτά, σκοπός του οποίου είναι ότι τα υγρά μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα στον περιβάλλοντα ιστό. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η αυξημένη πίεση μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια και τα πόδια. Επειδή ο όγκος του αίματος αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ίδιο συμβαίνει με την πίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο των ποδιών.

Τα πρησμένα πόδια σπάνια εμφανίζονται στην αρχή της εγκυμοσύνης. Αν είναι καθόλου, συνήθως εμφανίζονται μόνο στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, τα πρησμένα πόδια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη είναι συνήθως χειρότερα το βράδυ.

Το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη είναι δυνητικά επικίνδυνο εάν εμφανιστεί αλλού

Είναι τα πρησμένα πόδια επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Συνήθως είναι ένα φυσιολογικό σύμπτωμα αλλαγών στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εάν το πρήξιμο δεν υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας παρά τα διάφορα μέτρα ή εάν εμφανιστεί ακόμη και σε άλλα μέρη του σώματος, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό και πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο.

Το νερό συχνά μαζεύεται στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πρησμένα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – τι βοηθά?

Υπάρχουν αρκετές οικιακές θεραπείες για τα πρησμένα πόδια που μπορείτε να δοκιμάσετε προληπτικά, αλλά και αν ήδη τα πάσχετε από αυτά. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να αποφύγετε το πρήξιμο φορώντας κάλτσες συμπίεσης, αλλά το τακτικό μασάζ με μια βούρτσα σώματος, που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και εναλλασσόμενα ντους, πίνοντας άφθονο νερό και επαρκή άσκηση είναι επίσης καλά προληπτικά μέτρα. Θα πρέπει επίσης να σηκώνετε τα πόδια σας όσο πιο συχνά γίνεται. Τη νύχτα, για παράδειγμα, αυτό λειτουργεί πολύ καλά με ένα μαξιλάρι.

Εάν είναι απαραίτητο, συμβουλευτείτε επίσης το γιατρό σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να συνταγογραφήσει μια χρήσιμη αλοιφή για πρησμένα πόδια ή άλλα φάρμακα και θεραπείες. Οι ελαφριές ασκήσεις για τα πόδια είναι επίσης πολύ χρήσιμες. Με αυτές τις θεραπείες, μπορείτε να μειώσετε ή ακόμα και να αποτρέψετε το πρόβλημα. Συνήθως, τα πρησμένα πόδια δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα μετά τον τοκετό.

Πρησμένα πόδια μετά από μεγάλες περιόδους καθίσματος

Αποφύγετε να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να κινείστε πιο συχνά για να τονώσετε τους μυς των μοσχαριών

Εάν δεν κινείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα πόδια σας μπορεί να πρηστούν. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι μύες της γάμπας ξεκουράζονται και ως εκ τούτου δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότερο υγρό συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του σώματος, δηλαδή στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια και αυτά πρήζονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρησμένα πόδια είναι κοινά μετά από μια πτήση που διαρκεί περισσότερο.

Σε μακροχρόνιες πτήσεις, φορέστε ειδικές κάλτσες συμπίεσης ενάντια στα πρησμένα πόδια

Τι μπορεί να γίνει για τα πρησμένα πόδια που προκαλούνται από την έλλειψη άσκησης?

Είναι αυτονόητο ότι η κίνηση είναι απαραίτητη εδώ. Είτε στο γραφείο, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής είτε σε μια μακροχρόνια πτήση – προσπαθήστε να μετακινηθείτε όσο το δυνατόν συχνότερα για να προχωρήσει η κυκλοφορία του αίματος. Υπάρχουν επίσης ειδικές κάλτσες ταξιδιού που μπορείτε να φορέσετε αν αυτό δεν είναι δυνατό. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να σταυρώσετε τα πόδια σας, καθώς αυτό θα συμπιέσει τις φλέβες, οι οποίες θα διαταράξουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μετά από μια επέμβαση

Τα πόδια και τα πόδια μπορεί να πρηστούν μετά από χειρουργική επέμβαση

Πρησμένα πόδια μετά από χειρουργική επέμβαση είναι πιθανά εάν έχετε κάνει πράγματι επέμβαση στο πόδι. Στη συνέχεια, το σώμα παράγει φλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες προκαλούν διαρροή υγρών από τις φλέβες στους ιστούς. Επιπλέον, δεδομένου ότι υπάρχει μόνο περιορισμένη κινητικότητα σε αυτήν την κατάσταση, οι μύες των μοσχαριών δεν μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία του αίματος. Η κίνηση δεν είναι πάντα εύκολη ακόμη και μετά από άλλους τύπους χειρουργικής επέμβασης.

Τι να κάνετε για τα πρησμένα πόδια μετά από μια επέμβαση?

Αντ ‘αυτού, μπορείτε απλά να σηκώσετε το πόδι σας, γιατί τότε η βαρύτητα θα επιτρέψει στα υγρά να ρέουν πίσω και προς την καρδιά. Βάλτε το πόδι αρκετές φορές την ημέρα για περίπου 20 έως 30 λεπτά. Θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο της καρδιάς.

Οι ασθένειες ως αιτία

Πώς αναπτύσσονται πρησμένοι αστράγαλοι, πόδια, πόδια και τόξα και γιατί

Μερικές φορές οι ασθένειες προκαλούν πρήξιμο στα πόδια και τα πόδια. Για παράδειγμα, ένα μαλακό, πρησμένο πίσω μέρος του ποδιού μπορεί να είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας. Η χρόνια νεφρική αδυναμία, η κίρρωση του ήπατος ή η έλλειψη πρωτεΐνης (π.χ. λόγω διατροφικών διαταραχών) μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο. Εάν έχετε υπολειτουργικό θυρεοειδή, οι περιοχές στο πίσω μέρος του ποδιού και η κνήμη συνήθως διογκώνονται. Άλλες πιθανές αιτίες είναι η νόσος του Graves (υπερθυρεοειδισμός), καθώς και ορμονικές και μεταβολικές παθήσεις.

Οι αστράγαλοι και τα πόδια πρήζονται στη μία πλευρά

Τα πρησμένα πόδια που είναι μονόπλευρα είναι ανησυχητικά

Εάν πρήζεται μόνο το ένα πόδι, θα πρέπει να το προσέξετε περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να είναι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Εάν μπορείτε να αποκλείσετε ένα ατύχημα ως αιτία πρησμένων αστραγάλων (π.χ. διάστρεμμα μετά από συστροφή του αστραγάλου), θα μπορούσε επίσης να υπάρξει αλλεργική αντίδραση ως αποτέλεσμα τσιμπήματος εντόμων ή τενοντίτιδας. Οι κιρσοί, η ουρική αρθρίτιδα ή η θρόμβωση μπορούν επίσης να προκαλέσουν μονομερή πρήξιμο των ποδιών, γι ‘αυτό πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Αποτελεσματικό σπίτι και άλλοι πόροι

Πρησμένα πόδια - Συμβουλές και τι να κάνετε για αυτό - Μεγέθη

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να απαριθμήσουμε τις θεραπείες που έχουν ήδη αναφερθεί στο σπίτι και άλλες θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα πρησμένα, χοντρά πόδια:

 • Λουτρά ποδιών με κρύο νερό: Τα πόδια βυθίζονται για λίγο σε κρύο νερό αρκετές φορές και στη συνέχεια τραβούνται ξανά. Αυτή η εναλλαγή ζεστού και κρύου προκαλεί τη διεύρυνση των αρτηριών και την τόνωση της κυκλοφορίας του κεραυνού. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και οι εναποθέσεις στα αγγεία μπορούν να αντιστραφούν με αυτόν τον τρόπο.
 • Επαρκής άσκηση: Δεν χρειάζεται να είναι εντατική προπόνηση στο γυμναστήριο. Το απλό τζόκινγκ, το ποδήλατο ή το γρήγορο περπάτημα προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν το νερό στα πόδια.
 • Διατροφή χαμηλή σε αλάτι είναι ευεργετικό για καλύτερη ανταλλαγή νερού καθώς το σώμα δεν συγκρατεί νερό.
 • Τυλιχτά κρύα πόδια είναι αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους τους αγγειακούς ασθενείς και επιτρέπονται μόνο μετά από διαβούλευση με γιατρό. Μπορείτε επίσης να τον ρωτήσετε για κομπρέσες κουάρκ. Το κρύο νερό μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ξύδι φρούτων.

Χρήσιμες θεραπείες στο σπίτι και άλλα μέσα πρόληψης και ανακούφισης

 • Σηκώστε τα πόδια σας: Έτσι η βαρύτητα βοηθά στην αποστράγγιση του συσσωρευμένου νερού.
 • Φάρμακο για πρησμένα πόδια: Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει διουρητικά. Αυτά βοηθούν τα νεφρά με παροχέτευση.
 • Άσκηση στα πόδια: Ξαπλώστε ανάσκελα, τεντώστε τα πόδια σας στον αέρα και κυκλώστε τα πόδια σας.
 • Λεμφική παροχέτευση: Αυτό είναι ένα μασάζ που χτυπά κατά μήκος του λεμφικού συστήματος και διεγείρει τη ροή του αίματος προς την καρδιά.
 • Με Κάλτσες συμπίεσης δημιουργεί πίεση στο πόδι και το πόδι, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση νερού σε αυτές τις περιοχές.

Οι κάλτσες συμπίεσης αποτρέπουν το πρήξιμο των ποδιών

 • Φυτικά φάρμακα είναι εξίσου αποτελεσματικά και, πιο συγκεκριμένα, είναι ο κρίνος της κοιλάδας, η πικροδάφνη και ο κράταιγος. Αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι δηλητηριώδης Τα φυτά δρουν, γι ‘αυτό απαγορεύεται η ανεξάρτητη συλλογή, ξήρανση και χρήση. Αντ ‘αυτού, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Επειδή υπάρχουν ασφαλή, έτοιμα φάρμακα που μπορείτε να αγοράσετε.

Οίδημα των ποδιών στα παιδιά

Τα πρησμένα πόδια στα παιδιά είναι συχνά αποτέλεσμα τσιμπήματος εντόμων ή τραυματισμών

Όπως και στους ενήλικες, τα πρησμένα πόδια στα παιδιά μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες. Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ενεργά, μπορεί να είναι τραυματισμός αφενός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αυτού, ειδικά εάν το πρήξιμο βρίσκεται στην περιοχή του αστραγάλου. Εάν πρόκειται για τραυματισμό, θα πρέπει επίσης να είναι πρησμένο, πονώντας τα πόδια. Σε αυτή την περίπτωση, ψύξτε την περιοχή και βάλτε το πόδι σας ψηλά.

Τα πρησμένα πόδια χωρίς πόνο, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν επίσης να είναι αποτέλεσμα δαγκώματος εντόμου με αλλεργική αντίδραση. Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο διάτρησης είναι συνήθως επίσης ορατό και κοκκινισμένο. Το πρησμένο πόδι μπορεί επίσης να είναι πιο ζεστό από το άλλο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που μπορεί να αποκλείσει σοβαρότερα προβλήματα ή να συνταγογραφήσει κατάλληλη θεραπεία και φάρμακα.

Πότε στο γιατρό?

Πότε να πάτε στο γιατρό με πρήξιμο στα πόδια

Ακόμα κι αν τα πρησμένα πόδια και τα πόδια είναι συνήθως ακίνδυνα και μπορούν να ανακουφιστούν με τα προαναφερθέντα φάρμακα, μπορεί επίσης να είναι σημάδια νεφρικών προβλημάτων ή καρδιακών παθήσεων. Επισκεφθείτε έναν γιατρό υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 • Το πρήξιμο διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες.
 • Συχνά έχουν πρησμένα πόδια.
 • Το πρήξιμο συμβαίνει ξαφνικά και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως κάψιμο και πόνο, ή τα πόδια ζεσταίνονται.
 • Έχετε επίσης πόνο στο στήθος, δύσπνοια, γρήγορο καρδιακό παλμό, κακή κυκλοφορία ή πυρετό.
 • Το δέρμα αλλάζει χρώμα ή αλλάζει.
 • Έχετε κιρσούς.
 • Μόνο το ένα πόδι είναι πρησμένο.