Uncategorized

Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της νύχτας υποδηλώνει καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation, τα άτομα που αναπτύσσουν υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ κοιμούνται έχουν μια κατάσταση που ονομάζεται νυχτερινή υπέρταση. Αυτό συχνά σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες μορφές καρδιαγγειακής νόσου. Αυτός ο τύπος νυχτερινής υπέρτασης μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε άτομα των οποίων η αρτηριακή πίεση είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η επικίνδυνη κατάσταση είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ωστόσο, καθώς οι συνηθισμένοι έλεγχοι της αρτηριακής πίεσης γίνονται σχεδόν πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια του ύπνου?

κατά τη διάρκεια του ύπνου, φτάνουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση και νυχτερινή υπέρταση

Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το σώμα τους είναι πιο άνετο ενώ κοιμούνται. Ωστόσο, μερικά από αυτά φτάνουν σε υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης τη νύχτα, τα οποία μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η νυχτερινή συστολική αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι ένας σημαντικός, ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα. Για τη μελέτη, Ιάπωνες ερευνητές εξέτασαν 6359 άτομα. Χρησιμοποίησαν φορητές οθόνες για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης της ημέρας και της νύχτας. Οι συμμετέχοντες είχαν τουλάχιστον έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου και οι περισσότεροι έπαιρναν φάρμακα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, στην αρχή της μελέτης, κανένας από αυτούς δεν είχε συμπτωματική καρδιαγγειακή νόσο όπως τα καρδιακά προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή

Κατά τη διάρκεια των 2 έως 7 ετών παρακολούθησης των συμμετεχόντων, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα άτομα με νυχτερινή συστολική αρτηριακή πίεση είχαν 20 χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg) πάνω από την ημερήσια συστολική τους αξία. Η αθηρωματική καρδιαγγειακή νόσος όπως η καρδιακή ανεπάρκεια ήταν πολύ πιο συχνή. Συνολικά, οι συμμετέχοντες στη μελέτη βίωσαν 306 καρδιαγγειακά συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων 119 εγκεφαλικών επεισοδίων, 99 διαγνώσεων στεφανιαίας νόσου και 88 διαγνώσεων καρδιακής ανεπάρκειας. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες των οποίων η αρτηριακή πίεση ελέγχθηκε με φάρμακα είχαν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού εάν η αρτηριακή τους πίεση ήταν πολύ χαμηλή τη νύχτα.

Αιτίες αυξημένων τιμών της αρτηριακής πίεσης τη νύχτα

Ζητήστε από έναν καρδιολόγο να διαγνώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων που προκαλούνται από υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση παρατηρείται επίσης όταν αυξάνεται φυσικά για να βοηθήσει τα νεφρά να απαλλαγούν από την περίσσεια νατρίου. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην πρόσληψη αλατιού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθως αρκετή για να εξισορροπήσει το νάτριο στο σώμα. Ωστόσο, σε ασθενείς με αυξημένο όγκο κυκλοφορίας αίματος λόγω αυξημένης πρόσληψης αλατιού και ευαισθησίας στο αλάτι, η αρτηριακή πίεση πρέπει επίσης να αυξηθεί τη νύχτα. Αυτός είναι ο αντισταθμισμένος μηχανισμός, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύεται επιβλαβής για την καρδιά. Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, η λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση το βράδυ βελτιώνει την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και μειώνει τη συνολική θνησιμότητα. Ωστόσο, η δραστηριότητα του συμπαθητικού νεύρου καθώς και η αυτόνομη νευρική δυσλειτουργία, η άπνοια ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου μπορούν επίσης να συμβάλουν στη νυχτερινή αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

η υψηλή αρτηριακή πίεση μειώνεται με φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και υγιεινά τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά

Η κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ και ο υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας οδηγούν σε κακές συνήθειες ύπνου. Η ασυνεπής ώρα ύπνου συνδέεται επίσης με κακώς ελεγχόμενο σάκχαρο, υπερτροφία του προστάτη, άσκηση αργά το βράδυ, μπλε φώτα από ψηφιακές συσκευές, εφιάλτες ή συναισθηματικές αντιπαραθέσεις. Οι καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν υψηλή αρτηριακή πίεση περιλαμβάνουν επίσης διαβήτη και προβλήματα με τον θυρεοειδή και τα νεφρά. Οι ειδικοί συνιστούν τη μείωση της πρόσληψης αλατιού, τη χορήγηση διουρητικών και τη λήψη αποκλειστών μεταλλικών υποδοχέων για να μειώσουν τον κίνδυνο νυχτερινής υπέρτασης. Το πιο σημαντικό, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο μιας τόσο οξείας νυχτερινής αύξησης της αρτηριακής πίεσης είναι να διατηρήσετε ένα σταθερό πρότυπο ύπνου. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει επομένως τη σημασία της ένταξης της νυχτερινής παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης στις στρατηγικές διαχείρισης των ασθενών.