Uncategorized

Να κοιμάστε με σουτιέν ή όχι – η φθορά ενέχει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και αποτρέπει τη χαλάρωση του στήθους;

Φυσικά για κάποιους, αδιανόητο για άλλους: Ο ύπνος με σουτιέν όχι μόνο διχάζει απόψεις όσον αφορά την άνεση, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι θα προκαλούσε ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού. Από την άλλη πλευρά, η χρήση βραχιόλι κατά τη διάρκεια της νύχτας υποτίθεται ότι εμποδίζει το στήθος να κρεμάσει. Αλλά το να κοιμάσαι με σουτιέν είναι ανθυγιεινό, ή μάλλον, μπορείς πραγματικά να το εκμεταλλευτείς στην καταπολέμηση της βαρύτητας?

Είναι επιβλαβές να κοιμάσαι σε σουτιέν;?

Sπνος με σουτιέν ή όχι - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολλές γυναίκες ανυπομονούν να ξεφορτωθούν αυτό το ενοχλητικό ρούχο που τσιμπάει και τσιμπάει μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Το να ισχυρίζεστε ότι αυτό θα βοηθήσει το στήθος σας να αρχίσει να χαλαρώνει με την πάροδο του χρόνου θα σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, αισθάνονται τόσο άνετα σε αυτό που το μεταφέρουν στο κρεβάτι οι ίδιοι. Με τη σειρά τους, αυτές οι γυναίκες ανησυχούν για τον ισχυρισμό ότι αυτό δεν είναι καλό για την υγεία τους. Έτσι, μπορείτε να κοιμηθείτε με σουτιέν ή όχι?

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού?

Ο ύπνος με σουτιέν λέγεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Σως ο μεγαλύτερος φόβος όταν πρόκειται για ύπνο με ή χωρίς σουτιέν είναι ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Αυτή η φήμη ότι ο ύπνος σουτιέν και ο καρκίνος του μαστού συνδέονται ξεκίνησε το 1995 όταν ονομάστηκε ένα βιβλίο "Ντυμένος για να σκοτώσει" βγήκε ισχυριζόμενος ότι η χρήση σουτιέν κάτω από το καλώδιο διαταράσσει τη ροή των λεμφικών υγρών και ότι οι τοξίνες δεν μπορούν να απομακρυνθούν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Μελέτες που υποστηρίζουν ότι ο ύπνος με σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. Οτι "Νοσοκομείο όλων των παιδιών John Hopkins" εξηγεί μάλιστα στον ιστότοπό του ότι δεν είναι μόνο ακίνδυνο, αλλά επίσης ότι είναι απλά θέμα άνεσης αν θα κοιμηθείς με σουτιέν ή χωρίς την καλύτερη επιλογή. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014, στην οποία οι γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού ρωτήθηκαν για τις συνήθειές τους όταν πρόκειται να φορούν σουτιέν, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης. Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Υγεία. Ο τύπος του σουτιέν επίσης δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον ογκολόγο Δρ. Λόρα Χάτσινς.

Τη νύχτα σουτιέν στον αγώνα ενάντια στη βαρύτητα?

Ο ύπνος με σουτιέν είναι επιβλαβής ή ωφέλιμος για την υγεία

Πρέπει να κοιμάστε με σουτιέν για να αποφύγετε το χαλάρωμα του στήθους; Εάν βασανίσατε τον εαυτό σας με άβολα σουτιέν τη νύχτα φοβούμενοι ότι το στήθος σας διαφορετικά θα υποχωρούσε στη βαρύτητα, με λύπη σας λέμε ότι αυτό ήταν μάταιο. Γιατροί, συμπεριλαμβανομένου του Αυστραλού οικογενειακού γιατρού Dr. Ginni Mansberg, εξήγησε ότι αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται από άλλα πράγματα. Ο συνδετικός ιστός παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, και πιο συγκεκριμένα λεπτές κορδέλες από κολλαγόνο και ελαστίνη.

Οι σύνδεσμοι εκτίθενται σε περισσότερο ή λιγότερο βάρος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επομένως φυσιολογικό τα μεγάλα στήθη να χαλαρώνουν περισσότερο από τα μικρά κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε αυτό, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα αν κοιμάστε με σουτιέν. Με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αναβάλλετε. Επιπλέον, το στήθος βρίσκεται σε οριζόντια θέση όταν ξαπλώνει και δεν εκτίθεται στη βαρύτητα – ανεξάρτητα από το αν με ή χωρίς σουτιέν.

Γιατί είναι ανθυγιεινό να κοιμάσαι με σουτιέν που δεν ταιριάζει;?

Εάν έχετε μεγάλο μπούστο, τα σουτιέν είναι πολύ άνετα για τη νύχτα

Έτσι το χαλαρό στήθος δεν μπορεί να αποφευχθεί με σουτιέν και δεν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα της χρήσης των σουτιέν. Τι γίνεται όμως με άλλα προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα του ύπνου με σουτιέν;?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σουτιέν είναι ότι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός γυναικών (80% σύμφωνα με την Ημέρα της Γυναίκας) φορούν στην πραγματικότητα μπρασερί λάθος μεγέθους. Αν είναι πολύ μεγάλο, δεν θα μπορεί να στηρίξει το στήθος όπως θα έπρεπε. Εάν είναι πολύ μικρό, είναι άβολο και, σύμφωνα με τον Δρ. Ο Seth Rankin, ιδρυτής της London Doctors Clinic, έχει μερικές παρενέργειες.

Γιατί λοιπόν να μην κοιμηθείτε με ένα σουτιέν που είναι πραγματικά πολύ σφιχτό; Για ένα πράγμα, ένα σουτιέν που είναι πολύ σφιχτό θα αφήσει σημάδια στο δέρμα που θα μπορούσαν να είναι μόνιμα εάν δεν δοθεί η ευκαιρία στο δέρμα να ανακάμψει από αυτά. Από την άλλη πλευρά, αυτό θα μπορούσε πράγματι να διαταράξει το σύστημα αποστράγγισης των λεμφικών αγγείων. Επομένως, το σωστό μέγεθος είναι πολύ σημαντικό.

Συμπέρασμα – είναι καλύτερο να κοιμάστε με ή χωρίς σουτιέν;?

Πρέπει να φοράτε σουτιέν τη νύχτα ή όχι - συμβουλές για γυναίκες

Είτε κοιμάστε με σουτιέν είτε όχι, δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα αρκεί να φοράτε το σωστό μέγεθος. Για να το εγγυηθείτε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε συμβουλές σε μια μπουτίκ, για παράδειγμα. Εκεί θα ληφθούν οι μετρήσεις σας και θα καθοριστεί το σωστό μέγεθος σουτιέν και ο καταλληλότερος τύπος σουτιέν για τη διάπλασή σας. Αυτή η διαδικασία πρέπει επίσης να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο.

Φορέστε άνετα αθλητικά σουτιέν τη νύχτα για έναν καλό ύπνο

Ειδικά οι γυναίκες με μεγάλες προτομές κοιμούνται πιο άνετα με σουτιέν γιατί όλα διατηρούνται σε φόρμα. Εάν επίσης το θεωρείτε πιο άνετο, συνιστάται όχι μόνο να φοράτε διαφορετικά σουτιέν τη νύχτα από ό, τι τη μέρα (φθείρονται πιο γρήγορα τη νύχτα), αλλά και να φοράτε σουτιέν χωρίς υποσύρμα. Για παράδειγμα, αν κοιμάστε με ένα αθλητικό σουτιέν, όχι μόνο θα διατηρήσετε το στήθος σας σε φόρμα, αλλά θα είστε επίσης ήπιοι με το δέρμα και θα αποφύγετε την άβολη πίεση. Το ίδιο ισχύει και για το bralette.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το θέμα στη διεύθυνση uamshealth και parfaitlingerie? Άρθρο του Νοσοκομείο όλων των παιδιών John Hopkins? Μελέτη από Εθνικό Κέντρο Έρευνας Υγείας