Uncategorized

Η αισιόδοξη σκέψη ως σημαντικός παράγοντας για καλύτερο ύπνο

Οι αισιόδοξοι ζουν περισσότερο και διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών από τους απαισιόδοξους, και η αισιόδοξη σκέψη βελτιώνει τον ύπνο. Αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από ερευνητές σε επιστημονικά πραγματοποιημένες μελέτες. Ένας λόγος για τους αισιόδοξους που ζουν περισσότερο, πιο υγιεινή ζωή θα μπορούσε να είναι ότι τους κάνει να κοιμούνται καλύτερα. Αυτό είναι το κεντρικό αποτέλεσμα της τρέχουσας μελέτης, στην οποία συμμετείχαν και ερευνητές ύπνου.

Καλοί λόγοι για αισιόδοξη σκέψη

χαλαρή γυναίκα χαμογελά στο κρεβάτι το πρωί

Κατά την ανάλυση δεδομένων από μια διαδικτυακή έρευνα του 2017 σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά του ύπνου και άλλους παράγοντες, όπως η εργασιακή κατάσταση και η συμπεριφορά των ανθρώπων πριν τον ύπνο, οι επιδημιολόγοι διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα εμφάνισης διαταραχών ύπνου ήταν περίπου 70% χαμηλότερη μεταξύ των αισιόδοξων ερωτηθέντων από ό, τι μεταξύ εκείνων που ήταν επιρρεπής στην απαισιοδοξία. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι αισιόδοξοι ασκούνται περισσότερο, καπνίζουν λιγότερο και κάνουν πιο υγιεινές δίαιτες. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι έχουν καλύτερες στρατηγικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων και βιώνουν λιγότερο άγχος σε δύσκολες καταστάσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

αισιόδοξη σκέψη μέσω της μεθόδου του καλύτερου εαυτού σχεδιάζοντας ένα χαμογελαστό πρόσωπο

Οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν αισιοδοξία δοκιμάζοντας διαφορετικές ασκήσεις. Μία από αυτές τις ασκήσεις είναι η λεγόμενη "Ο καλύτερος δυνατός εαυτός" -Μέθοδος. Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια να φανταστούμε ένα ιδανικό και να γράψουμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει η καλύτερη δυνατή ζωή στο μέλλον. Μετά από αρκετές εβδομάδες τακτικής άσκησης, αυτό μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αναπτύξει αισιόδοξη σκέψη. Ωστόσο, δεν πρόκειται τόσο για την επίτευξη αυτού του ιδανικού όσο για τη σκέψη γενικά για να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους για ένα αισιόδοξο μέλλον. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν η αύξηση της αισιοδοξίας που επιτυγχάνεται με αυτές τις ασκήσεις μπορεί να προωθήσει καλύτερο ύπνο και υγεία. Εάν διαπιστωθεί ότι συμβαίνει αυτό, η εκπαίδευση στην αισιόδοξη σκέψη θα μπορούσε να μειώσει τον επιπολασμό των διαταραχών ύπνου και άλλων προβλημάτων υγείας στον πληθυσμό.

Άλλες μελέτες σχετικά με την αισιοδοξία που σχετίζονται με τον ύπνο

άνθρωπος κοιμάται με ιατρική συσκευή στο χέρι που εκτελεί έρευνα ύπνου

Τα αποτελέσματα μιας άλλης μελέτης έδειξαν επίσης σημαντικούς συσχετισμούς μεταξύ της αισιοδοξίας και των διαφόρων χαρακτηριστικών του αυτοαναφερόμενου ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη έναν μεγάλο αριθμό μεταβλητών, όπως τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά, τις συνθήκες υγείας και τις ψυχικές διαταραχές. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τον ύπνο τους δύο φορές, με διαφορά πέντε ετών και βαθμολόγησαν τη συνολική ποιότητα και διάρκεια του ύπνου τους τον προηγούμενο μήνα. Η έρευνα αξιολόγησε επίσης τα συμπτώματα αϋπνίας, δυσκολίας στον ύπνο και τον αριθμό των ωρών ύπνου που έπαιρναν κάθε βράδυ. Αν και βρέθηκε μια σημαντική και θετική συσχέτιση μεταξύ αισιοδοξίας και καλύτερου ύπνου, οι ερευνητές πρότειναν να ερμηνευθούν τα αποτελέσματα με προσοχή.

Αποτρέψτε τις διαταραχές ύπνου μέσω αισιόδοξης σκέψης Αποτρέψτε την άπνοια ύπνου

Αν και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς ποια αισιόδοξη σκέψη επηρεάζει τα πρότυπα του ύπνου, υποψιάζονται ότι η θετικότητα μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις του στρες. Το κάνει προωθώντας την προσαρμοστική αντιμετώπιση, η οποία επιτρέπει στους αισιόδοξους να ξεκουραστούν ειρηνικά. Οι αισιόδοξοι είναι πιο πρόθυμοι να εμπλακούν ενεργά στην αντιμετώπιση προβλημάτων και να ερμηνεύσουν αγχωτικά γεγονότα πιο θετικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ανησυχία και τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις καθώς κοιμάστε και καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου σας. Τα αποτελέσματα της τρέχουσας μελέτης μπορεί επίσης να σχετίζεται με την εξέλιξη των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.