Uncategorized

Αντιμετώπιση των εμμηνορροϊκών κράμπων με φυσικό τρόπο – μπορεί να γίνει!

Οι εμμηνορροϊκές κράμπες, γνωστές ως δυσμηνόρροια, συνήθως αισθάνονται θαμπό πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Ο πόνος εκτείνεται επίσης μερικές φορές στο κάτω μέρος της πλάτης ή στους μηρούς. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, χαλαρά κόπρανα, εφίδρωση και ζάλη.

οι εμμηνορροϊκές κράμπες ανακουφίζουν τις φυσικές θεραπείες

Υπάρχουν δύο τύποι εμμηνόρροιας κράμπες: η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής δυσμηνόρροια. Δεν υπάρχει φυσική ανωμαλία στην πρωτοπαθή δυσμηνόρροια, η οποία συνήθως ξεκινά λίγα χρόνια μετά την πρώτη έμμηνο ρύση. Πιστεύεται ότι ουσίες που μοιάζουν με ορμόνες που ονομάζονται προσταγλανδίνες, οι οποίες παράγονται φυσικά στο σώμα, προκαλούν αυτές τις εμμηνορροϊκές κράμπες και είναι υπεύθυνες για τον πόνο και τη φλεγμονή. Η δευτεροπαθής δυσμηνόρροια, από την άλλη πλευρά, έχει μια υποκείμενη φυσική αιτία, όπως ενδομητρίωση, ινομυώματα μήτρας ή πολύποδες της μήτρας.

Φυσικές θεραπείες για τις εμμηνορροϊκές κράμπες

εμμηνορροϊκές κράμπες vegan διατροφή και τροφή πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Εάν έχετε εμμηνόρροια κράμπες, είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας για σωστή διάγνωση. Εδώ, ωστόσο, έχουμε απαριθμήσει μερικές φυσικές θεραπείες που έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην ανακούφιση του εμμηνορροϊκού πόνου σε αρκετές μελέτες.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα και ο γαύρος. Ακόμα κι έτσι, οι κάψουλες ιχθυελαίου είναι η προτιμώμενη μορφή κατάποσης, καθώς πολλές μάρκες φιλτράρουν όλους τους ρύπους στα ψάρια, όπως ο υδράργυρος και τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB).

Τουλάχιστον οκτώ μελέτες που περιελάμβαναν συνολικά 1.097 γυναίκες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ δίαιτας και εμμηνόρροιας και έδειξαν ότι η λήψη ιχθυελαίου φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις εμμηνορροϊκές κράμπες. Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι οι δύο ενώσεις στο ιχθυέλαιο, το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα προσταγλανδίνης.

Ανακουφίστε τις κράμπες της περιόδου με κάψουλες ιχθυελαίου

Σε μια μικρή μελέτη, 21 νεαρές γυναίκες έλαβαν ιχθυέλαιο (που περιείχε 1080 χιλιοστόγραμμα εικοσαπεντανοϊκού οξέος (ΕΡΑ), 720 χιλιοστόγραμμα δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA) και 1,5 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε) καθημερινά για δύο μήνες, ακολουθούμενο από ένα χάπι εικονικού φαρμάκου για δύο μηνών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν σημαντικά λιγότερες κράμπες στην έμμηνο ρύση όταν έπαιρναν ιχθυέλαιο.

Οι κάψουλες ιχθυελαίου βοηθούν στον πόνο στο στομάχι

Οι κάψουλες ιχθυελαίου είναι διαθέσιμες σε πολλά μέρη. Όταν επιλέγετε το καλύτερο προϊόν, αναζητήστε τα ενεργά συστατικά EPA και DHA στην ετικέτα. Να γνωρίζετε ότι οι κάψουλες ιχθυελαίου μπορούν να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα αραίωσης του αίματος, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin) και η ασπιρίνη. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν δυσπεψία και αιμορραγία. Για να αποφύγετε την επίγευση ψαριού, οι κάψουλες ιχθυελαίου πρέπει να λαμβάνονται λίγο πριν από τα γεύματα.

μαγνήσιο

εμμηνορροϊκές κράμπες vegan διατροφή και τροφή πλούσια σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα ορυκτό που βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως. Διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής. Το μαγνήσιο απαιτείται για περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και των νεύρων, την υγεία των οστών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τον υγιή καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

Το 2001, ερευνητές από τη συνεργασία Cochrane εξέτασαν τρεις μικρές μελέτες που συνέκριναν το μαγνήσιο και το εικονικό φάρμακο για τη δυσμηνόρροια. Διαπίστωσαν ότι το μαγνήσιο ήταν πιο αποτελεσματικό από το εικονικό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου και ότι η ανάγκη για πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή ήταν μικρότερη κατά τη λήψη μαγνησίου.

Τρώτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο για τον πόνο της περιόδου

Εάν η δόση μαγνησίου είναι πολύ υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, ναυτία, απώλεια όρεξης, μυϊκή αδυναμία, αναπνευστικές δυσκολίες, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και σύγχυση. Μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, όπως αυτά για την οστεοπόρωση, την υψηλή αρτηριακή πίεση (αναστολείς διαύλων ασβεστίου), καθώς και ορισμένα αντιβιοτικά, μυοχαλαρωτικά και διουρητικά.

Ο βελονισμός ως ένα απλό σπιτικό φάρμακο για τις εμμηνορροϊκές κράμπες

εμμηνορροϊκό σημείο βελονισμού στο πόδι

Ο βελονισμός είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στις ίδιες αρχές με τον βελονισμό. Αντί να τρυπήσετε βελόνες στο δέρμα σε σημεία βελονισμού, ασκείται πίεση. Ένα σημείο που συνιστάται συχνά από βελονιστές για εμμηνόρροια κράμπες ονομάζεται Σπλήνα 6 (SP-06).

Σημείο Acupressure SP-06

Ανακουφίστε τις κράμπες της περιόδου με την πίεση

Για να βρουν το σημείο, οι βελονιστές προτείνουν να ψηλαφήσουν πρώτα την άκρη του έσω σφυρού. Από αυτό το σημείο, τραβήξτε μια φανταστική γραμμή από το εσωτερικό του αστραγάλου στο κάτω μοσχάρι. Το σημείο είναι περίπου τέσσερα πλάτη δακτύλων από τον έσω σφυρό. Δεν είναι στην κνήμη, αλλά ακριβώς δίπλα της στην κατεύθυνση της πλάτης του μοσχαριού, σε μια ψηλαφητή κατάθλιψη.

Εφαρμόστε σταδιακά αυξανόμενη πίεση με τον αντίχειρα ή το μεσαίο δάχτυλό σας υπό γωνία 90 μοιρών στο δέρμα. Κρατήστε για τρία λεπτά. Η πίεση δεν πρέπει να είναι επώδυνη ή άβολη. Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Σημειώστε ότι ο βελονισμός δεν πρέπει να γίνεται σε αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Άλλες φυσικές θεραπείες για τις εμμηνορροϊκές κράμπες

η φυσική ιατρική και οι θεραπείες στο σπίτι ανακουφίζουν από τις εμμηνορροϊκές κράμπες

 • Διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή vegan
 • Βιταμίνη Ε.
 • Βιταμίνη Β1
 • ζεστασιά
 • Φλοιός χιονόμπαλας (Viburnum opulus)
 • μάραθο
 • Αρωματοθεραπεία (αιθέρια έλαια όπως λάδι φασκόμηλου)
 • μασάζ
 • ασβέστιο
 • Χειροπρακτική
 • Κίνηση, π.χ. Β. Αυτές οι ασκήσεις γιόγκα για τον πόνο της περιόδου

Λόγω έλλειψης υποστηρικτικής έρευνας, είναι πολύ νωρίς για να προτείνουμε μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία των εμμηνορροϊκών κράμπων. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τους και καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα, το περιεχόμενο ορισμένων προϊόντων μπορεί να διαφέρει από τις πληροφορίες στην ετικέτα του προϊόντος.

Κάντε γιόγκα για τον πόνο της περιόδου για να ανακουφίσετε τις κράμπες

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η ασφάλεια της εναλλακτικής ιατρικής δεν έχει τεκμηριωθεί σε έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή λαμβάνουν φάρμακα.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή εναλλακτικής ιατρικής, μιλήστε πρώτα στον γιατρό σας. Η αυτοθεραπεία μιας ιατρικής κατάστασης και η αποφυγή ή η καθυστέρηση της τυπικής περίθαλψης μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες.